Stadswegwijzer Zwolle

Wandelen van Zwolle naar Hattem

Via het Kleine Veer

Kleine veer HattemEen mooie wandelroute is die van Zwolle naar Hattem. De route is 7 km lang en eindigt in Hattem. Vanuit Hattem kun je met de bus terug naar Zwolle.

Een echte, uitgebreide beschrijving van de wandeling is er niet, maar een goede wandelkaart, te koop bij boekhandel en VVV, helpt je op weg.

Let op: het Kleine Veer vaart van mei t/m de herfstvakantie. In 2012 is het veer vanaf 28 april weer in de vaart. Klik hier voor informatie over de exacte vaarperiode.

Tip: Loop je de route op zondag, dan is het erg leuk om even thee te gaan drinken bij Theeschenkerij Oldeniel, bij de aanlegsteiger aan de Hattemse oever. Elke laatste zondag van de maand, zijn hier ook evenementen, kijk voor de data op de agenda.

Vanaf station Zwolle wandel je naar het park Het Engelse Werk. En vanaf daar via de Schellerdijk naar het Kleine Veer. Je vaart met het Kleine Veer over naar Hattem. Van ver af kun je zien of het Kleine Veer in de vaart is. Als de vlaggen van het veer wapperen, kun je meevaren.

IJssel bij Hattem Gevelsteen Hattem

De IJssel bij Hattem

Gevelsteen in het centrum van Hattem

 

Het centrum van het oude stadje Hattem is de moeite van het bezichtigen waard. Er zijn prachtige oude straatjes waar je absoluut even doorheen moet lopen. En uiteraard is er voldoende gelegenheid bij een van de café's om nog even uit te puffen van de wandeling voor je weer terug gaat naar Zwolle.

© 2009-2015 Stadswegwijzer | Voorwaarden | Adverteren