Actief

wandelen zwolleZwolle was in 2007 de groenste stad van Europa. Er is in en rond Zwolle dan ook heel veel meer te doen en te zien dan alleen de binnenstad. Zo kun je er prima actief bezig zijn en bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen en varen.

 

Wandelen en nordic walking

In (de buurt van) Zwolle is, o.a. door de IVN, een aantal korte wandelingen uitgezet. De routes lopen door de mooiste natuur in en rond Zwolle. De wandelingen zijn ook geschikt voor nordic walking. Ook de beschrijving van deze wandelingen is te koop bij de VVV. De mooiste zijn:

Wil je het nog sportiever, dan kan dat ook. Zwolle ligt bijv. aan het Hanzestedenpad, een streekpad uitgezet door het wandelplatform-LAW. Je kunt lopen

Top 3 lokaties voor vogelliefhebbers:

  1. oever Zwartewater, van Holterbroek tot Westerveldse bos en daarachter)
  2. IJsseloever/uiterwaarden, bijv. bij het Engelse Werk
  3. Agnietenberg/Haerst

Fietsen

rondje zwolleVoor wie iets meer km’s wil maken, is fietsen een goede optie.

Een bekende fietsroute is het “Rondje Zwolle”. Een route van 45 km, aangegeven door ANWB-bordjes. De route start en eindigt bij het NS-station. De beschrijving is te koop bij de VVV.

Een andere route, 20 km, is de “Nationale Groenprijs Entente Florale”. Deze fietsroute ontstond in 2005 toen Zwolle meedeed aan de Entente Florale, de Nationiale Groencompetitie. De route voert langs de mooiste groene plekken in de natuur in en rond Zwolle (voornamelijk de noordkant van de stad).
De beschrijving van deze route is gratis verkrijgbaar bij de VVV.

Bij de VVV zijn ook te koop:

  • Op en rond de IJssel, een route van 27 of 33 km langs de IJssel
  • Groene Slingerroute, 90 km slingeren door het groene IJssellandschap

Zwemmen

Wil je actief bezig zijn, maar heb je geen zin in fietsen of wandelen? Er zijn in en rond Zwolle prima stranden waar je lekker kunt zwemmen.

Varen

waterfietsenHet belangrijkste adres voor de huur van waterfietsen of voor een rondvaart is Vadesto. De steiger van Vadesto vind je aan de Potgietersingel.

Groepen

Ben je met een groep en zoek je leuke tips voor een groepsuitje, kijk dan bij de groepsactiviteiten.