Wandeling Engelse Werk en omgeving

engelse werk herfstDe wandeling Engelse Werk en omgeving start bij de Uitspanning Het Engelse Werk. De wandelroute loopt door het park Engelse Werk, het Spoolderbos, langs de Willemsvaart en het Katerveer. Lengte van de wandeling is 6 km. De route is uitgezet door IVN Zwolle is te koop bij de VVV Zwolle.

Tip: Het terras bij de Uitspanning Het Engelse Werk is een geweldige plaats om te genieten van het uitzicht over de IJssel.

Het Engelse Werk

wandelingengelsewerkIn de 17e liep een grote verdediginglinie vanaf Het Engelse Werk tot voorbij Zutphen. Doel van deze linie was het door Prins Maurits op de Spanjaarden heroverde noordelijk deel van Nederland zo goed mogelijk te beschermen.

Tegenwoordig is Het Engelse Werk een park in de romantische Engelse landschapsstijl. Een mooie plek om rond te lopen of gewoon maar wat te zitten op een van de vele bankjes.

Het Spoolderbos

katerveersluizen overzichtVanuit Het Engelse Werk loop je het Spoolderbos in. Het park is in 1980 aangelegd ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Zwolle. De bomen in het bos zijn geplant door zo’n 4000 Zwollenaren die een plant of struik in het Spoolderbos adopteerden.

Willemsvaart en Katerveer

katerveersluizenVanuit het Spoolderbos kom je bij de Willemsvaart. Je loopt langs de vaart naar het Katerveer.

katerveersluizen detailDe Willemsvaart loopt van de binnenstad van Zwolle naar de IJssel. Tegenwoordig is de vaart voor scheepvaart gesloten. Na de opening van het Zwolle-IJsselkanaal werd de vaart overbodig.