Binnenstad

sassenpoortZwolle heeft een mooie historische binnenstad. Vooral in de 15e eeuw was Zwolle een welvarende stad. Dat kwam door de gunstige ligging van de stad aan bestaande handelsroutes. In de historische binnenstad van Zwolle zijn nog veel sporen te vinden uit haar roemrijke verleden als Hanzestad.

Tip: Parkeren nét buiten de gracht is een stuk goedkoper. Je kunt bijv. parkeren op de Turfmarkt (als je uit het noorden komt) of op parkeerplaats Emmawijk. Een handig overzicht van alle parkeerplaatsen en de tarieven vind je op de website van de gemeente.

Bezoek aan de binnenstad

De meeste mensen komen naar de binnenstad van Zwolle

De beste manier om de binnenstad te bekijken is via een wandeling. Bij de VVV is er een aantal te koop:

  • De Vestingroute
    Deze wandeling loopt langs de mooiste punten van de voormalige vesting Zwolle. Je loopt onder meer langs de singels en delen van de oude stadsmuur.
  • Voetsporen uit een ver verleden
    Deze wandeling loopt langs de mooiste plekken midden in de stad. Je komt langs de Peperbus, een van de meest markante punten van de binnenstad, en langs de Sassenpoort.
  • Naast deze routes zijn er ook wandelingen (en steproutes) in de voetsporen van Herman Brood en Thomas a Kempis.

Tip: De binnenstad van Zwolle is ’s avonds prachtig verlicht. Loop er eens doorheen als het donker is.

De VVV organiseert in de zomer ook wandelingen onder leiding van een stadsgids. Meer informatie hierover vind je bij de VVV.

Andere manieren om historisch Zwolle te verkennen

Wil je of kun je niet wandelen, dan kun je ook de fietstaxi Fietsjoe nemen. Je kunt een rondtour maken door de binnenstad of de fietstaxi huren voor een losse rit.

Meer informatie vind je op de website van Fietsjoe.

.