Eten en drinken

Restaurants en café’s in Zwolle

Doepark Nooterhof terrasIn 2008 was Zwolle Hoofdstad van de Smaak. Niet voor niets, voor lekker eten kun je in Zwolle heel goed terecht.

Het bekendste restaurant is wel De Librije, het (sinds 2004) met drie michelinsterren bekroonde restaurant van Jonnie en Thérèse Boer. Samen met restaurant Oud Sluis in Sluis ontvingen ze ook de Gault Millau Grand Prestige Award 2013.

Alleen al voor een bezoek aan De Librije komen veel toeristen speciaal naar Zwolle. Als je er zomaar binnenstapt maak je overigens niet veel kans er ook die avond te kunnen eten. Op sommige avonden zijn ze al een jaar tevoren volgeboekt. Reserveren is een must.

Tip: Heb je niet gereserveerd en wil je tóch bij De Librije eten, probeer dan te reserveren voor de lunch. Je hebt een stuk meer kans dat het lukt!

Waar ga je heen om te eten en drinken

Maar niet alleen bij De Librije kun je lekker eten, er zijn veel meer plekken waar het gezellig én goed is. Waar je moet zijn hangt af van het tijdstip van de dag en waar je zin in hebt:

En natuurlijk zijn er tal van andere restaurants, café’s en koffiehuisjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Je neus achterna werkt over het algemeen ook prima!