Restaurants

Leuke restaurants om ’s avonds uit eten te gaan zijn:

Zo Xander

Zo Xander is een restaurant met een mediterrane uitstraling. Het is gevestigd in het souterrain van een oud pand aan het Rode Torenplein.sassenpoort

Het menu bestaat uit “wereld”gerechten. De kaart varieert met het seizoen en gaat mee met de laatste culinaire trends.

Bai Yok

Bai Yok is een Thais restaurant dat al een paar jaar in de top 100 van Lekker staat. Het eten is er goed en de prijzen zijn redelijk.

In de zomer is er een mooi beschut terras. Is het te koud om buiten te zitten, probeer dan een tafeltje in de serre te reserveren. In de serre staan de tafels wat ruimer opgesteld dan achterin het restaurant en boven.

The Peppermill

The Peppermill is zeker een van de leukste restaurants van Zwolle. Het restaurant zit in een groot pand, net buiten de gracht, en heeft een uitgebreide kaart. Ook voor vegetariërs. Het is er altijd druk en gezellig en de bediening is prima, een aanrader.

Mayur Kitchen

Begonnen als huiskamerrestaurant in Pierik, is Mayur Kitchen nu verhuisd naar de Melkmarkt. De kaart van dit sfeervolle Indiase restaurant is gevarieerd, ook voor vegetariërs is er volop keus.

Michelangelo

Een no-nonsense Italiaans restaurant. Michelangelo is gevestigd in een oud pand dat van binnen groter is dan het er van buiten uitziet. Naast het restaurant op de begane grond zijn er ook tafels in het souterrain.

Je zit er behoorlijk dicht op elkaar. Het eten is goed, vers en de bediening is vlot. Een aanrader als je goedkoop wilt eten.

Tapas restaurant La Bodega

La Bodega is een klein tapas restaurant midden in het centrum van Zwolle. Je zit er flink opeengepakt en het is er eigenlijk altijd druk. Je kunt er niet reserveren, maar als er geen plaats voor je is, wordt je telefoonnummer opgeschreven en krijg je een telefoontje op het moment dat er tafeltje vrij komt. Een ideaal systeem, je drinkt dan gewoon vast een drankje in een van de café’s in de buurt.

Ingeburgerd

Een burger maar dan anders, eet je bij Ingeburgerd aan de Nieuwe Markt. Ook vegetariërs en viseters komen er aan hun trekken en je kunt er, anders dan bij “gewone” hamburgerrestaurants, uitgebreid tafelen in een frisse, strakke setting.

La Meridiana

Gezellig, goed en niet duur is La Meridiana. Vraag bij je reservering om een plaatsje bij het raam. Je hebt er een geweldig uitzicht over de Grote Markt.

La Meridiana is een leerbedrijf. Dat wil zeggen dat je kan gebeuren dat je wordt bediend door leerlingen van horeca-opleidingen. Het betekent ook dat de bediening wisselend van kwaliteit is, soms heel goed, soms wat minder of onhandig. Ook wel weer charmant.

Restaurant Pampus

Houd je meer van de sfeer van een bistro, ga dan naar Pampus. Een gezellig, warm restaurant dat al ruim 20 jaar bestaat, een blijvertje dus.

Poppe

Eigentijdse gerechten van verse producten, dat eet je bij Poppe. Gezellig en goed restaurant, gevestigd in een oude hoefsmederij. En houd je van wijn, dan zit je goed, Poppe heeft een flink gevulde wijnkelder.

’t Pannenkoekschip

Ga je met (kleine) kinderen uit eten, dan is ’t Pannenkoekschip een aanrader. een oud vrachtschip uit 1928 omgebouwd tot pannenkoekrestaurant. Compleet met kapiteinstafel, piraat een schatkaarten én met uitzicht op een stuk oud stadsmuur.

Tapas Margarita

Ben je met een groep, dan kun is een tapasworkshop bij Tapas Margarita misschien een idee. Voor groepen van 6 tot 8 personen. Zo af en toe is er een workshop waarvoor je individueel kunt inschrijven. We volgende zelf ook zo’n workshop en maakten er een impressie van.

Kijk ook bij onze tips om goedkoop uit eten te gaan in Zwolle. En ben je vegetariër, kijk dan bij de tips voor vegetarische restaurants.

Goede restaurants in Zwolle zitten vaak vol. Reserveren is, vooral in het weekend, een must!