Kinderen

Wat is er te doen voor mensen met kinderen?

Sassenpoort kanonJe kunt natuurlijk met kinderen ook goed wandelen, fietsen, varen of zwemmen. misschien houden je kinderen van theater of musea. Maar er zijn toch wel een paar erg leuke activiteiten voor kinderen in Zwolle die we je graag onder de aandacht brengen.

Bij mooi weer is voor het Doepark Nooterhof een aanrader. Een superplek waar kinderen kunnen spelen in de tuinen en met water. Het Doepark Nooterhof is gratis toegankelijk.

Dinoland is een park voor kinderen dat helemaal in het teken staat van dinosaurussen. Kinderen kunnen er binnen en buiten spelen, op zoek naar prehistorische mini-botjes in het paleolab en zich uitleven op de klimtoren en een hoogteparcours.

De Ontdekhoek is een grote werkplaats waar kinderen kunnen kennis maken met ‘science’. Ze kunnen er proefjes doen en zelf dingen maken. De Ontdekhoek wil hen op deze manier leren over techniek.

Ook een aanrader: de speeltuin in Park de Wezenlanden. Je kunt er met een door scouts gemaakte kabelbaan naar beneden zweven. Verder zijn er twee klimtorens, een klauterbos tussen de bomen en een grote schommel. De speeltuin is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voor kleine kinderen kun je terecht bij een aantal kinderboerderijen, bijv.:

  • Kinderboerderij Schellerhoeve
    Bij deze kinderboerderij is ook een moestuin en een activiteitencentrum. Zo kun je er pasgeboren geitjes de fles geven of wol maken als de schapen net geschoren zijn.
    Schellerhoeve is een wijkboerderij van Travers. Andere kinderboerderijen van hen zijn de Eemhoeve en de Klooienberg.
  • En de kinderboerderij in het Park de Wezenlanden

Vergeet niet een ijsje te eten bij Salute aan de Diezerstraat. En om pannenkoeken te gaan eten op het Pannenkoekschip!